Vilken grej!

Det mina elever gillar mest i skolan är absolut våra stunder med det som kallas ”Grej of the day”.

Jag skulle tro att många lärare i kommunen redan använder detta i undervisningen men jag kan inte låta bli att göra lite reklam ändå.

Grundaren Micke Hermansson säger så här om Grej of the day ”en mikrolektion som ger makroeffekt”. I min klass har vi hunnit med 60-70 olika minilektioner och vi hittar hela tiden nya, roliga samband mellan våra kunskaper.

Idag tog vi det hela ett steg längre när eleverna i klassen utmanade vår rektor på frågesport. Barnen var taggade och hade haft i läxa att läsa på. Med hjälp av kahoot.it så hade jag gjort en frågesport där eleverna glänste och vår rektor lärde sig en hel del!

image

På påsklovet besökte jag New York och ett besök på American Museum of Natural History var givet för LärarHanna. Ovanför entren möttes jag av en bild på Björndjuret som var min och klassens allra första Grej of the day. Underbart. Jag önskar att jag hade haft klassen med mig!

 

Kommentera